Etude 1

Heel blij ben ik, dat het gelukt is een eerder als lied gecomponeerde melodie in een piano-etude te vlechten. Zelf heb ik behoefte aan zo’n oefenstuk; het is voor mij altijd een uitdaging een lyrische melodie mooi tot zijn recht te laten komen met bijna alleen de 4e en 5e vinger van de rechterhand. Op dit moment zijn de uitdagingen voor mij van Beethoven Adagio sostenuto uit de Mondschein Sonate en van Chopin opus 10 nr. 3; met deze extra oefenstof winnen de melodieën aan zeggingskracht, maar moeilijk blijft het, voor mij tenminste wel. Als jullie er ook iets aan hebben is mijn doel bereikt.

Micca

Etude 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s